Friday, December 15, 2006

Ce am invatat astazi la informatica 15.12.2006

Excel
Astazi la ora de informatica am invatat sa facem un tabel format din sapte capete de tabel, fiecare cap de tabel avand zece puncte.In prima celula A1 scriem Nume, in celula B1 scriem Prenume, in celula C1 scriem Data Nasterii, in celula D1 scriem Varsta, in celula E1 scriem Media Capacitate, in celula F1 scriem Media Gimnaziu, in celula G1 scriem Media Generala.Dupa care completam tabelul cu datele cerute,mentionez ca inainte sa completam la "Nume si Prenume" trebuie sa dam clic dreapta pe celulele care urmeaza a fi completate si intram la formatare celule unde alegem optiunea "Text", tot ceva asemanator vom face si cu restul celulelor care trebuie completate s-anume la "Data Nasterii"intram la formatare celule si alegem optiunea "Data" si alegem "Tipul" de data pe care il dorim.Dupa ce am scris data nasterii trecem la "Varsta", dar nu o completam direct cu cifre ci cu ajutorul unei formule in "fx" care suna cam asa:"=trunc((today()-C2)/365), care la apasarea tastei "Enter" ne va calcula varsta in functie de datele introduse in celula anterioara.La "Media Capacitate si Media Gimnaziu" se intra in formatare celule si se alege optiunea "Numar" cu doua zecimale.La "Media Generala" se foloseste tot o formula in "fx", s-anume:"=(E1+F1)/2 dupa care apasam tasta "Enter" si se va calcula automat media generala.
Tot asa vom face si la celelalte noua coloane care trebuie completate.La sfarsit vom calcula media maxima, apasam pe butonul din bara de optiuni "sigma" si alegem optiunea "max" si astfel operatiunea a fost realizata.
Deci astazi la ora de informatica am invatat cum sa ne usuram munca in formarea tabelelor in Excel cu ajutorul unor formule care de acum vor fi de uz zilnic.

Thursday, December 14, 2006

Teri lucruri care mi le doresc eu


                                                               Ce-mi doresc eu?

          As putea sa spun ca-mi doresc bani, averi, sau masini scumpe precum toate lumea, iar dupa aspiratiile materiale toata lumea isi doreste sanatate, dar nimeni nu crere sa se bucure de ea.
          Asadar "ce-mi doresc eu?", este foarte simplu, desi voi repeta o parte din ceea ce am expus in randurile anterioare, prima mea dorinta ar fi "sa fiu sanatos", prin asta sa scap de ochelari, de problemele pe care le am la ureche si pe viitor sa nu fiu rapus ne nici o boala si sa-mi dezvolt o imunitate de invidiat. A doua mea dorinta ar fi sa am parte de cat mai multi prieteni adevarati, sa am o relatie cat mai armonioasa cu toti cei din jurul meu si sa stiu ca beneficiez de sustinerea lor in orice as face indiferent de natura lor. A treia si ultima mea dorinta, este sa gasesc dragostea adevarata. Insa acest lucru mai bine zis sentiment necesita foarte mult timp, in general de cautare a perechii potrivite si pentru ca o viata de om nu este de ajuns pentru asa ceva, dorinta mea finala ar fi una imposibil de realizat si anume de a fi nemuritor.
          In final dorintele mele sunt: 1. Sanatate
                                                    2. Prieteni adevarati
                                                    3. Dragoste ( nemurire) 



Wednesday, December 13, 2006

Icoanele in unitatile scolare din Romania




Icoanele in unitatile scolare din Romania






Problema icoanelor este una enorma,care va fi dezbatuta in Parlamentul Romaniei.Odata cu scoaterea icoanelor se vor scoate si orele de religie,acest fapt creand o controversa in randul oamenilor cat si in mass-media,aceasta problema fiind amplu discutata pe toate canalele de televiziune in unitatile scolare din Romania este una de o importanta cat si in toate ziarele de scandal.


Pe de o parte cei care au intemeiat proiectul considera ca scoaterea icoanelor din scoli este una benefica,deoarece desi majoritatea elevilor din scoli sunt de religie ortodoxa,sunt un numar semnificativ de elevi de religie diferita cum ar fi:greco-catolici,romano-catolici,protestanti,musulmani,etc care sunt nevoiti sa asculte la ore lectii,credinte care pentru ei sunt complet neadevarate acest fapt fiind considerat o dicriminare pentru acei copii.In caz ca copii nu participa la ore ei sunt nevoiti sa petreaca o ora in afara scolii sau pe coridoare,iar orele lor de religie le sustin dupa terminarea orelor dintr-o zi sau de dimineata de la ora sapte.De asemenea icoanele de pe pereti sunt considerate tot o discrimin are pentru copii de religie diferita de ceea oetodoxa.


Cei care se opun acestui proiect sunt in special preotii cat si o majoritate a profesorilor de religie,care considera ca odata cu scoaterea icoanelor si a orelor de religie din scoli se va rupe comuniunea dintre copii si biserica,respectiv dintre copii si Dumnezeu.Fara orele de religie in scoli copii vor pierde interesul pentru biserica,vor pierde din credinta lor fata de Dumnezeu si se vor delecta cu placeri pacatoase.


Eu sunt de parere ca trebui sa se faca optional aceste ore astfel copii interesati de lectiile de religie sa participe la aceste ore iar cei neinteresati sa mearga acasa sau sa incerce si ei sa participe la aceste ore,in caz ca nu li se pare interesant acestia pot sa nu participe la ore.



Monday, December 4, 2006

Cel mai "BUN"















Calculatorul performant



Voi incerca sa va prezint cel mai bun calculator la ora actuala . Un calculator are mai multe componente : monitor , unitate centrala , boxe , tastatura , mouse , si cateva componente secundare : web`cam , imprimanta , Scanner etc .






In primul rand va vom arata monitorul cel mai bun la ora acutala . Un monitor LCD Samsung 770P argintiu cu diagonala de 17 ,Contrast nemaipomenit shi o luminozitate pentru orice pretentzii 1500:1 , semnale de intrare digital , interfatza DVI .





Urmeaza sa va prezint unitate centrala pe care am ales`o , o unitate centrala Antec Nine Hundred cu o sursa de puterea a 600w sursa mai are 2 ventilatoarre format atx . Carcasa mai are 4 ventilatoare , 2 x TriCool 120mm cu led blue1 x TriCool 120mm1 x 200 mm , formatul Tower , masca frontala cu bay`uri perforate si panoul lateral transparent .




Tastatura si mouse`ul .. vom alege tastatura si mouse`ul impreuna Tastatura + mouse Wireless Logitech LX700, PS2/USB.




Tastatura are 45 taste suplimentare (Multimedia, Internet, Power) , interfatza USB , tehnologie fara fir , incarcator AC power supply. Mouse`ul la randul sa are 6 butoane, scroll, rotita iNav , interfatza mouse PS/2 , tehnologie fara fir . Un dezavantaj al acesotor componente este : Indicatorul mouse-ului arata doar cand este descarcat si faptul ca acesta se incarca nu si cand este <> Senzorul se alimenteaza din priza iar conectarea se face pe PS2 respectiv USB ceea ce inseamna un fir in plus


Si o ultima comeponenta hard care este si cea mai importanta Placa de baza . Placa de baza Asus M2N32 WS Professional, am ales eu ca si cum ar fi cea mai performanta placa de baza la ora actuala . Placa de baza : Suport Dualchannel, memorie DDR2 , capcacitate amaxima 8 Gb , slot video PCI-E 16x , audio integrat ADI 1988B 8 canale, lan integrat 2 x Marvell 88E1116 PHY , Porturi eSATA 1 , 10 porturi USB , interfatza ATA 1 x UltraDMA 133/100 / 1 x UltraDMA 100 ,

format ATX , BIOs si memoria 8Mb AWARD BIOS , rata de transfer 300Mb/s ...



Ansamblarea calculatorului

Ansamblarea unui P.C.





Pentru a ansambla un calculator avem nevoie de niste scule , cum ar fi : surublenitza cu cap de cruce , penseta , un cleste mic cu varf plat si combi . In primul rand se desface carcasa calculatorului desuruband suruburile din spatele unitatii centrale , in general In general, carcasa unui PC reprezinta o singura bucata formata din suprafetele laterale si din suprafata superioara.In unitatea centrala trebuie sa gasiti mai multe cabluri de legatura si sursa de alimentare .



Dupa ce am desfacut carcasa introducem placa de baza cu procesorul introdus pe placa de baza . Dupa ce am prins in suruburi placa de baza vom introduce placutzlee de memorie in ordinea crescatoare a numerelor locasurilor , dupa aceste procedee vom lega cablurile de la sursa la placa de baza . ACum urmeaza sa introducem unitatea de disc flexibila (flooppy) intr`un locas acesibil in partea din fatza a carcasei , si Legati cablul corespunzator de la blocul de alimentare la priza de la unitatea de discheta si la placa de baza.



Montam hard-disk-ul Alegeti o fereastra de 3,5 inch in apropierea conectorilor EIDE de pe placa de baza , conectati hard-disk-ul prin cablul EIDE cu 40 de pini la canalul primar EIDE dupa ce am montat si hard-diskul vom monta si unitatea de cd-rom in partea din fatza a carcasei . Conectati unitatea de CD-ROM introduceti un cablu de alimentare liber in mufa cu patru pini la alimentatorul de tensiune al unitatii de CD-ROM .

Asa va trebui sa arate unitatea centrala a calculatorului tau .