Monday, December 4, 2006

Ansamblarea calculatorului

Ansamblarea unui P.C.





Pentru a ansambla un calculator avem nevoie de niste scule , cum ar fi : surublenitza cu cap de cruce , penseta , un cleste mic cu varf plat si combi . In primul rand se desface carcasa calculatorului desuruband suruburile din spatele unitatii centrale , in general In general, carcasa unui PC reprezinta o singura bucata formata din suprafetele laterale si din suprafata superioara.In unitatea centrala trebuie sa gasiti mai multe cabluri de legatura si sursa de alimentare .



Dupa ce am desfacut carcasa introducem placa de baza cu procesorul introdus pe placa de baza . Dupa ce am prins in suruburi placa de baza vom introduce placutzlee de memorie in ordinea crescatoare a numerelor locasurilor , dupa aceste procedee vom lega cablurile de la sursa la placa de baza . ACum urmeaza sa introducem unitatea de disc flexibila (flooppy) intr`un locas acesibil in partea din fatza a carcasei , si Legati cablul corespunzator de la blocul de alimentare la priza de la unitatea de discheta si la placa de baza.



Montam hard-disk-ul Alegeti o fereastra de 3,5 inch in apropierea conectorilor EIDE de pe placa de baza , conectati hard-disk-ul prin cablul EIDE cu 40 de pini la canalul primar EIDE dupa ce am montat si hard-diskul vom monta si unitatea de cd-rom in partea din fatza a carcasei . Conectati unitatea de CD-ROM introduceti un cablu de alimentare liber in mufa cu patru pini la alimentatorul de tensiune al unitatii de CD-ROM .

Asa va trebui sa arate unitatea centrala a calculatorului tau .

No comments: